2 saker att ha i åtanke när du ska fatta ett beslut

februari 3, 2016 , In: Övrigt
2
2 saker att ha i åtanke när du ska fatta ett beslut

Står du just nu inför svårigheten att fatta ett beslut? Ska jag byta? Ska jag flytta? Ska jag ta kontakt? Ska jag söka skola? Ska jag resa? Ska jag bryta kontakten? Ska jag eller ska jag inte?

2 saker att ha i åtanke när du ska fatta ett beslut

Det finns en mängd saker man ska ha i åtanke när man fattar ett beslut, men jag tänkte bara nämna de två, enligt mig, viktigaste.

Först och främst:

Vad säger magkänslan? Att lyssna på intuitionen leder dig alltid till någonting positivt även om man inte vet exakt vad det är. Gå efter vad din kropp säger, den brukar ha rätt.

För det andra, som också bör vara det viktigaste:

Tänk på detta när du ska fatta ett beslut I wish i had im glad i did zig ziglar

Jeff var en man med ett väldigt bra liv och välbetalt jobb på Wall Street. Plötsligt fick han en idé om ett eget företag han ville starta, han trivdes väldigt bra på sitt nuvarande jobb och tjänade för bra för att bara sluta. Men han kunde heller inte släppa idén, så han berättade om sin riskabla idé för sin chef och de två tog en två timmars lång promenad där chefen kom med alla argument för att Jeff skulle stanna kvar på sitt nuvarande jobb. Chefen bad honom åtminstone tänka över det i 48 timmar så han inte skulle ta ett förhastat beslut. Jeff åkte hem och tänkte över saken. Han ställde två frågor till sig själv:

 • Skulle han, som 80-åring, ångra att han försökte? Svaret blev nej.
 • Skulle han ångra om han försökte men misslyckades? Nej, inte då heller.

Det enda han skulle ångra var att inte försöka alls, då han inte skulle kunna släppa detta för resten av livet. Han tog beslutet, lämnade sitt välbetalda jobb på Wall Street för att prova sin idé och startade en bokaffär online, som vi idag känner till som Amazon.com

”I wish I had” or ”I’m glad I did”

Det som dominerar äldre personers ånger i undersökningar är alltid densamma, att de aldrig provade, riskerade och försökte.

En man i slutet av sitt liv fick frågan: Om du fick leva om livet som vem som helst, vem skulle det då bli? – Jag skulle vilja leva som den person jag hade kunnat varit.  

Nästa gång du står inför ett tufft beslut, lyssna på magkänslan och fråga dig själv ” Will I look back on life and say ”I wish I had” or ”I’m glad I did”?”


signature-elin-tothrive

 

 1. Svara

  så fint skrivet och sant.

 2. Svara

  Den där ångern över vad man inte gjort är tyvärr något man ofta ser om man jobbar (eller har jobbat) inom äldrevården. Det är därför jag startat företag, för jag vill inte sitta och ånga när jag är 80 (om jag lever så länge).

  Sen om det går åt pipsvängen så tänker jag ”Good bad, who knows” (/ Ajahn Brahm). Bara för att det ser dåligt ut då behöver det inte betyda att det är det.

 3. Svara

  Förstår att det är många frågor. Bra skrivet!

Lämna en kommentar