Varför kliver du upp på morgonen?

oktober 30, 2015 , In: Tänkvärt
2
varför kliver du upp på morgonen?

Ni vet en sådan där morgon då något riktigt roligt ska hända under dagen? Det kanske är julafton och du är nio år, eller studenten och du har den bästa dagen i ditt liv framför dig. Dessa dagar då bryr man sig inte om att snooza värst länge eller hur? Man blir genast pigg och glad och vill börja med denna fantastiska dag så fort som möjligt. 


När du ska kliva upp ur sängen på morgonen har du då något att kliva upp för? Det kan vara drömmar och mål du har som får dig att vilja kliva upp och göra det bästa av denna dag. Du kanske utbildar dig till något du verkligen vill bli; du vill förmodligen allra helst ligga kvar i sängen på morgonen, men du kliver upp med drömmar om var denna utbildning kan ta dig. 

Eller så kanske du jobbar med din största passion? Oavsett orsak så har du någonting att kliva upp till, du tycker om varje dag och har ingen större längtan till ledighet då du gör precis det du vill.

Varför kliver du upp på morgonen? 

Jag ställer denna fråga för att du ska kunna hitta ett svar. De finns nämligen de som inte riktigt har någonting att kliva upp till och som behöver inse detta för att därefter göra någon sorts förändring. Det bästa som finns är ju ändå de morgnar som jag beskrev i inledningen ovan, tänk att kunna ha dessa morgnar oftare än så? 

Om du inte riktigt har ett syfte eller mål just nu, kan det hända att du är fast i det så kallade ekorrhjulet. Dagarna flyter ihop och du är inte jättenöjd med tillvaron, det du längtar efter mest av allt är ledighet. 

För att ställa sig själv emot väggen och verkligen ta reda på om man ”stannat upp” i livet och fastnat i ekorrhjulet bör man alltså ställa sig frågan ”Varför kliver jag upp på morgonen? Är det endast på grund av att jag inte dött under natten?”.

När klockan ringer imorgon har du någonting du verkligen vill kliva upp till då? Om det är så att du faktiskt skulle kunna hoppa över morgondagen då det ändå inte händer något av värde, ja då är du en av dem som bara kliver upp för att man inte dött under natten. 


En jobbig fråga som man helst skjuter upp, man slipper den gärna så att säga. Men se det som en måttstock på hur lycklig du faktiskt är. Se till att hitta någonting som faktiskt får dig att vilja kliva upp varje morgon och slippa snoozeknappen. 

Ha en trevlig helg allihopa!

  1. Svara

    Väldigt intressant, tänkvärt och inspirerande inlägg! Man ska vara glad att man inte dött över natten, så det är bäst att hitta nånting värt att kliva upp för.

    Det påminner mig om nåt som jag tror Steve Jobs sa:
    ”I look in the mirror every morning and ask myself, ‘If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do today?’ And whenever the answer is ‘No’ for too many days in a row, I know I need to change something.”

  2. Svara

    Jättebra inlägg! Det där ska jag testa imorgon när jag ska gå upp 😀

Lämna en kommentar