Vill du ha en förändring? Våga tröttna!

juli 22, 2015 , In: Förändring
0
våga tröttna

Är du nöjd med livet som det är nu? Jobbar du med det du vill? Pluggar du till det du alltid velat? Lever du i förhållandet du alltid drömt om? Bor du i ett sånt hus du innerst inne önskar?

Är det några punkter i livet du känner att du kanske skulle vilja ha annorlunda, om du nu fick önska dig vad som helst? 

Eller kan det kanske också vara så att du, som de flesta andra, är helt okej med situationen du befinner dig i?

Först och främst är det ytterst få personer som är på den plats i livet de drömmer om. Som känner riktig lycka och inte önskar sig mer av livet.

Allt fler är vi som vill ha en förändring, men få av oss gör någonting åt det.

Om du inte är nöjd med ditt liv 2015, men du gör exakt samma saker, umgås med samma vänner och ser på samma tv 2015 som du även gjorde 2014, så kommer du definitivt få samma resultat, som du inte är nöjd med, även 2016. Logiskt och enkelt eller hur? För att få andra resultat måste vi ändra på någonting.

Varför är det då så svårt att ändra sig?

Att sluta med ovanor och ändra sina rutiner vet vi är en hållbar och fungerande metod för att få förändrade resultat, ändå är vi fast i samma gamla ekorrhjul med samma onyttiga vanor, inte sant? Hur kommer det sig?

Hur kommer det sig att, eftersom vi vet att morötter är bättre än chips, cykel bättre än bil och nötter bättre än godis, vi inte byter ut det mindre bra mot de bättre? Om vi nu är ute efter resultaten som därmed kommer?

Varför satsar vi inte flera timmar varje dag på drömprojektet och idén vi vill få till verklighet, när vi vet att spendera dessa timmar framför tv eller vid baren absolut, helt säkert, aldrig någonsin, i hela vida världen tar oss dit vi verkligen vill. Hur kommer det sig?

Vi vågar inte tröttna

Jobbar du med drömyrket? Näe men jag trivs väldigt bra här, får bra lön och förmåner, chefen gillar mig så det är helt okej.

Studerar du något du verkligen vill? Jodå, det är ganska kul och jag vet att det finns mycket jobb inom detta område. Jag har jättekul på kåren och en superbra klass. Så det är fan helt okej ändå.

Bor du i huset du drömmer om? Näe, men i en jättefin lägenhet som inte kostar allt för mycket. Lite trångt och orustat men vafan, det är centralt och med tanke på den här bostadsbristen är det ju rena slottet. Så jag stortrivs, den är helt okej jämfört med många andras!

Har du den hälsan som du önskar att du hade? Nja, några kilo mindre hade väl aldrig skadat. Jag önskar att jag hade mer tid till att träna men det blir liksom aldrig av. Det är kanske ingen prioritering för mig, jag är definitivt inte nöjd, men det är ändå helt okej.

change happens when the pain of staying the same is greater than the pain of change

Nej stopp! Vi måste sluta vara okej med allting

Främsta anledningen till att vi människor väljer att förändra någonting i livet är för att vi är för trötta på situationen. Den kraft och ansträngning vi nu måste lägga på förändring blir mer värt om vi är tillräckligt missnöjda med situationen vi befinner oss i. Så det dåliga vi har just nu måste väga tyngre än det som är bekvämt med att stanna kvar. Helt okej ger sällan någon förändring. Så våga vägra helt okej och börja tröttna.

Din lägenhet kanske är helt okej men vet du vad? Man kan va riktigt trött på helt okej också. Det är lugnt. Gävle är en helt okej fin stad som jag trivs i men det är inget konstigt om jag tröttnar på denna stad eller hur? Börja tröttna och sluta vara helt okej med allt som är helt okej. Sluta upp med allt som är lagom och börja vara lite dramatisk.


 Vad tänker du bestämma dig för att våga börja tröttna på?

signature-elin-tothrive

 

 

 

There are no comments yet. Be the first to comment.

Lämna en kommentar