Så får du människor att tycka om dig

januari 29, 2016 , In: Kommunikation
3
så får du människor att tycka om dig utmaning challenge kommunikation

Att göra ett gott intryck och få människor att tycka om dig är säkerligen målet i alla nya bemötanden. Att ha ögonkontakt, ge ett bra handslag och komma ihåg andras namn är måsten när det gäller att göra ett gott intryck, men det räcker inte alltid. Du har säkert stött på människor som har gjort ett gott intryck, men du har ändå inte riktigt gillat dem. Så vad är det egentligen som spelar roll för om en människa ska tycka om dig eller inte? 

Vad är det som får människor att tycka om dig?

För att få en klarare bild av detta så ska du få tänka på personer du tycker om och se vad det egentligen är hos dem som gör att du gillar respektive ogillar dem: 

Personer som du tycker bra om 

Tänk på ett par personer som du tycker om:

  • Kommer du ihåg vad de har sagt som får dig att tycka om dem?
  • Kommer du ihåg vad de gjort som får dig att tycka bra om dem?
  • Det är förmodligen hur de har fått dig att känna som gör att du tycker om dem. Eller hur?

De kan ha fått dig känna vänskap, kärlek, trygghet, pålitlighet, värme, glädje, lycka, skratt eller lugn.

Personer som du inte tycker lika bra om

Tänk nu på personer du har svårt för, personer du kanske gärna undviker.

  • Du kanske tror att det är för något de har sagt som gör att du inte tycker om dem?
  • Eller tror du att det är någonting de gjort som gör att du inte gillar dem?
  • Tänker du efter så är det dock på grund av hur de fick dig att känna.

De kan ha fått dig att känna till exempel: avundsjuka, ilska, irritation, stress, ångest

Få människor att tycka om dig

Så för att få människor att tycka om dig räcker det inte bara med att du säger rätt saker och beteer dig på rätt sätt (även om detta givetvis också är viktigt) du lär skapa en känsla hos den du vill ska tycka om dig. 

Några exempel: 

Om du är på arbetsintervju räcker det inte med att du säger de rätta sakerna som dina eventuella arbetsgivare vill höra, de måste också få en känsla av att du är ärlig, pålitlig och geniuin. 

Om du ger en komplimang till en tjej du är intresserad av så räcker det inte (som du säkert vet) med en bra raggningsreplik, du måste väcka en känsla av intresse, glädje eller kanske självsäkerthet. 

Om du vill visa din vän att han verkligen kan lita på dig räcker det inte med att säga ”du kan lita på mig” – han måste även känna att han kan lita på dig. 

Det kanske låter krångligt och svårt. Men det du lär göra att är fokusera mer på hur du får dina nära och kära att känna. Nästa gång du ska på arbetsintervju så tränar du inte bara på vilka meningar du vill ha sagt och vilka ord du vill använda, du funderar också på vilka känslor du vill väcka och vilka känslor som ska undvikas. Om du vet vilken känsla du vill föra till intervjun kommer ditt språk och kroppsspråk anpassas därefter, men om du bara fokuserar på det du ska säga och göra – kan känslan försvinna och de kommer inte lika lätt fatta tycke för dig.

Uppgift: 

Öva på att få 3 personer att känna glädje eller tacksamhet på grund av dig idag. Håll upp en dörr, heja på någon främlig, le spontant eller bjud någon på en kaffe. Väck en känsla hos minst tre andra personer idag. 


Lycka till,

signature-elin-tothrive

 

There are no comments yet. Be the first to comment.

Lämna en kommentar