Är du rädd för vad andra ska tycka?

mars 10, 2016 , In: Rädslor
1
rädslan för vad andra ska tycka

Vanligaste rädslan:

En av de absolut vanligaste rädslorna bland oss människor är rädslan för att göra någon annan människa sårad, ledsen eller besviken. Denna rädsla har två anledningar:

Antingen är man rädd på grund av att man inte vill såra den andra personen. Eller så är man rädd på grunda av man själv inte vill framstå som dålig och därmed få dåligt ryckte.

Så antingen kan denna rädsla drivas av medlidande eller av ren egoism. Detta tyckte jag först inte om att höra, att vi är så självupptagna att till och med när vi bryr oss om någon annan så är det ofta för att vi egentligen tänker på oss själva. Men sen gick det upp för mig att det här är ju väldigt bra.

vad andra ska tycka

Vad tycker andra om dig?

Vi är ofta otroligt rädda för vad andra ska tycka om oss. Är inte detta lite ironiskt då vi alla går omkring och är rädda för vad andra ska tycka om oss – när allt som de andra tänker är vad vi tänker om dem. 

Ofta tänker vi på hur andra människor ser oss, hur de uppfattade det vi precis sa eller om de kommer ihåg misstaget vi gjorde igår. Det vi inte tänker på är att de andra är helt upptagna med att fundera på samma sak. De funderar över hur du ser dem, hur du uppfattar vad de precis sa eller om du minns vad de gjorde igår. 

Vi är egoistiska varelser. Jorden kretsar alltid runt oss själva. Detta gör att det inte finns någon som bryr sig om dig, tyvärr. Jobbigt att höra – eller så är det en befrielse. Jag ser det som en befrielse.

Då kanske du tänker “Nä det stämmer inte”.

Den enda gången någon person tänker någonting om dig eller pratar om dig – är när du påverkar dem.

Blir du otroligt irriterad på den lilla damen som så sakta går över gatan och är i vägen för dig? Kan det vara du som stressar och egentligen längtar efter att få ta det lite lugnare? Om du kritiserar en annan person för hens personlighet eller utseende är det stor sannolikhet att du inte är helt nöjd med dig själv. Återigen, i slutändan tänker vi alla bara på oss själva. 

Titta på den här 2 minuter långa videon av Darren Hardy som förklarar detta utmärkt!

Inspiration : Modig

signature-elin-tothrive

 

 

 1. Intressant läsning och ett mycket tänkvärt inlägg 🙂

   • Tothrive
   • mars 12, 2016
   Svara

   Tack Sara! 🙂

Lämna en kommentar