En enkel övning för att sluta skjuta upp saker

augusti 6, 2015 , In: Prokrastinering övningar
0
15min-dag-enkelt-tips-prokrastinering

Att skjuta upp saker till imorgon är vi proffs på, eller hur? Fler saker läggs på hög med saker man borde gjort och tillslut sitter man där i sista sekund och har panik. Har du en omtenta nu innan skolan? Hur ofta har du skjutit upp plugget? Just precis det jag menar.. 

Enkel, inte alls tidskrävande övning som hjälper dig med prokrastineringen:

  1. Kliv ur sängen imorgon utan att bryr dig om att du inte gått upp i tid enligt din planering.
  2. Sätt en timer på 15 minuter. Under dessa 15 minuter börjar du med något som ger dig allra mest dåligt samvete. Oavsett om det är att skriva ett förord på en uppsats, bära ut gamla tidningar, putsa en ljusstake eller komplettera ditt cv.
  3. När tiden är ute, skriver du upp vad du gjort på ett tomt papper.
  4. Fortsätt att jobba i 15 minuters pass varje morgon med saker som tar emot, som ger dig rysningar, som får dig att bryta ihop av tristess. Tänk, 15 minuter är bara 15 minuter, 15 minuter klarar alla. Skriv upp allt du gör, som är av högt värde för dig. Titta på din lista på kvällen och fokusera på det som står där, inget annat. Säg till dig själv, bra gjort, en kvart är bättre än noll.

Small things added up

Inom tid kommer du ha arbetat dig igenom mycket saker som du länge skjutit upp utan att det känts så där jobbigt som det brukar göra. Dessutom är chansen stor att när du väl suttit en kvart med din uppsats och skrivit inledningen, så blev du hooked och får lite mer gjort. Det är ofta det där med att komma igång som är det svåra. Men känn inget tvång att köra mer än 15 minuter. Efter 15 är du klar för dagen, skönt va?


 

Ha en fortsatt bra dag!

signature-elin-tothrive

 

 

There are no comments yet. Be the first to comment.

Lämna en kommentar