Kan dina vänner lita på dig?

februari 23, 2016 , In: Övrigt
2
person man kan lita på

Du står och väntar, klockan är 15.19 och ni sa att ni skulle ses där prick 15.00. Du har varken fått ett samtal eller ett sms om att hen kommer bli en aning sen. Hur länge ska du behöva vänta egentligen?

Du och några kompisar ska ses klockan 20.00 för kvällens bravader och du har sedan 17.30 städat, duschat och fixat tilltugg när du, 19.34, får ett sms som säger “Tyvärr, jag kommer inte ikväll”.

Du har varit på jobbintervju och fått meddelandet “vi hör av oss innan helgen”. Du sitter spänt hela fredagen och undrar “när går gränsen mellan vardag och helg för dem då?”. Det blir lördag, söndag, måndag, tisdag..

Är du pålitlig?

Vi har nog alla varit i den sitsen och blivit en aning irriterade. Vi blir ofta väldigt retliga när människor inte håller sina ord.  Men hur bra är vi själva på att hålla våra ord? ”Nähädu jag kommer minsann alltid i tid” kanske du tänker – ja, men brukar du tacka ja till vissa evenemang för att sedan ställa in för något roligare dök upp? Du kanske brukar lova dina föräldrar att du ska gå ut med soporna men alltid råkar ”glömma”. Det finns många olika varianter på när vi inte håller vårt ord.

Våra ord väger väldigt tungt och de är viktiga då de är det enda vi har – dock så tar vi väldigt lätt på våra löften. Så nu är det dags att bli bättre på detta och börja leva upp till dem. Hålla det vi sagt. Sluta lova saker vi inte vet om vi kan hålla.

Det finns inget som bygger upp ditt självförtroende lättare och som booztar din karriär snabbare än att du står för ditt ord. Har du sagt att du ska göra något. Så gör det. Har du bestämt dig för att se en föreställning, stanna tills den är slut. Har du bestämt en viss tid, se till att vara där i tid.

Se till att vara en person man kan lita på!

  • Tänk på en person du tycker om, jag misstänker att det är en person du kan lita på, eller hur? Vi gillar inte när folk är opålitliga. Var en person man kan lita på.
  • Vilket karaktärsdrag att veta att när du säger ja – då är det ett ja. Och när du säger nej – så är det nej. Spara på ordet kanske. Var inte den som ställer in och ta bort ”vi får se” ur ditt vokabulär.
  • Sätter du upp detta som en standard för dig kommer du också märka vad du tackar ja till, då kommer du inte tacka ja om du inte är helt säker på att du kan leva upp till det.
  • Tackar du ja till någonting för att sedan se att någonting roligare eller bättre har dykt upp så får du stå för vad du först tackat ja till. Det kan vara svårt, jag vet. Men återigen, var den personen man kan lita på.

Tips:

Nästa gång du står inför en sådan situation där DU är den som helst vill komma med återbud och hellre göra något annat. När du har lovat att äta lunch med några vänner med bara inte har lust, eller när du bestämt tid med en vän att ses på gymmet men hellre tar en power nap. Då man så gärna vill bryta det man lovat;

Gör så här:

Lägg fler vikter på den ena sidan av vågen. “Det var jättetrevligt sist vi sågs så jag kommer definitivt inte ha tråkigt, maten är ju supergod och jag har längtat lite efter att få äta ute” respektive “Jag blir mycket piggare efter gympasset och kommer sova bättre i natt om jag tränar istället för att sova nu. Det var ett tag sen sist vi sågs också så det kommer vara skönt att få snacka lite” eller vad vet jag. Du lär fokusera på det bra sakerna du kommer få ut av att göra det du en gång sagt ja till. Då blir det genast mycket enklare. Där och då kan du bestämma dig för att inte tacka ja till att gymma den tiden för du vet att du ofta är trött då och föreslå en annan tid så slipper du stå inför detta dilemmat igen.


Inspiration: Bli en vinnarskalle 

 Se nu till att vara den alla känner att de kan lita på. 

signature-elin-tothrive

There are no comments yet. Be the first to comment.

Lämna en kommentar