”Jag växte upp i en dysfunktionell familj”

december 12, 2015 , In: Tänkvärt
4
jag växte upp i en dysfunktionell familj (1)

”Mina föräldrar var alkoholister.” ”Min pappa slog mig.” ”Pappa lämnade oss när jag var 8 år gammal.” ”Som liten blev jag retad över att mamma drack mycket alkohol.” ”Jag blev alltid hämtad sist från fritids.” ”Vi hade aldrig råd att låta mig följa med på klassresorna.”

Från en dysfunktionell familj

Många människor känner sig som offer i sina liv, och de pekar ofta på tidigare händelser, till exempel att de har vuxit upp med en förälder som har behandlat dem illa eller att de kommer från en dysfunktionell familj. De flest psykologer anser att omkring 85 % av alla familjer är dysfunktionella, och då blir du plötsligt inte så unik längre.

Vad väljer du?

Den verkliga frågan är, vad ska du göra nu? Vad väljer du nu? För du kan antingen fortsätta att lägga din kraft och uppmärksamhet på det, eller också kan du inrikta dig på det du vill ha i ditt liv. När människor börjar koncentrera sig på det de vill ha, då faller allt det som de inte vill ha bort. Det de vill ha expanderar och det andra försvinner.

Ditt förflutna har redan skett och det är ingenting du kan göra någonting åt idag. Gör dig själv en stor tjänst genom att flytta ditt fokus från din uppväxt till dina drömmar och mål. Låt inte stor del av din energi sippra ut på grund av din barndom. Det är bara dig själv du skadar genom att älta något från det förflutna. Bestäm dig för att skippa ursäkterna och satsa full fart framåt i stället.

Vad hindrar dig idag? 

  • Vissa som idag lever det liv du drömmer om har haft sämre stöd från omgivningen än du har och haft en tuffare uppväxt är du haft.
  • Vissa har mindre tid över än du har
  • Vissa har mindre utbildning än du har och tror mindre om sig själva än du gör.
  • Vissa har ett sämre ekonomiskt utgångsläge och större skulder än du har.
  • Vissa är mindre intelligenta än du är och har en sämre idé om hur de ska ta sig till sina mål än du har.
  • Vissa har mindre talang är du har och är mer rädda för att misslyckas än vad du är.
  • Vissa trodde ännu mindre än du att de någonsin skulle lyckas nå sina mål än du gör.
  • Vissa har upplevt större motgångar, sött på ännu större hinder, är äldre och har sämre fysik än du har.

Ändå lever vissa av dem så som de vill leva. De får saker gjorda, tar chanser, sätter upp nya mål och utmanar sig själva, trots att de lätt skulle kunna lägga över ansvaret på någon utanför dem själva.
Så vad hindrar dig idag?

There are no comments yet. Be the first to comment.

Lämna en kommentar