Det du drömmer om finns runt omkring dig

november 6, 2015 , In: Mål
3
vad drömmer du om mål drömmar

En man, som höll på att drunkna i vattnet, hoppades att Gud skulle rädda honom. Snart rodde en liten båt förbi och erbjöd honom hjälp till land men mannen ville att Gud skulle rädda honom så han skickade iväg roddbåten. Strax därefter kom en motorbåt som erbjöd sin hjälp men mannen svarade att de kunde åka vidare då han fortfarande ville se om Gud skulle hjälpa honom. Sedan flög en helikopter förbi och erbjöd sig att fira ner en stege för att rädda honom men även denna gång skickade mannen iväg hjälpen i väntan på Gud. Strax därefter drunknade mannen, kom till himmelen och frågade Gud ”Varför räddade du mig inte?” och fick då till svar ”Vem tror du skickade roddbåten, motorbåten och helikoptern?”

Det jag vill få fram med denna gamla historia är att roddbåtar och helikoptrar skickas till dig hela tiden, det enda som krävs av dig är modet att hoppa ombord. Svårigheten i detta ligger dock i att de flesta inte ens ser båtarna ro förbi.

Söker du efter det du drömmer om? 

Vad du än drömmer om så lovar jag dig att det finns runt omkring dig hela tiden. Oavsett om det är materiella saker eller möjligheter du drömmer om så finns de alldeles intill dig, det du måste göra är att öppna ögonen och uppmärksamma dem. 

Något som nästan alltid sker i filmer är att en flicka söker och söker efter den där kärleksfulla livskamraten som delar hennes intressen. Det slutar alltid med att flickan gifter sig med sin bästa vän eller grannpojken – hon har alltså aldrig lärt sig leta efter denna drömpojke och missar därför varje gång hon ser honom. Tro på att det/den du letar efter existerar, sluta aldrig leta.

Helgens övning: 

  1. Skriv ner dina drömmar och mål på papper. Definiera dem.
  2. Gör verkligen nr 1. Tänk inte att ”det kanske är smart” eller ”jaa imorgon” NEJ. Ta 3 minuter och gör det nu! Vad exakt vill du ha ut av livet? 

Går du just nu och drömmer om att hitta personen du vill dela ditt liv med? Ta fram ett block och skriv ner vad exakt det är du söker efter. Din hjärna kommer då börja leta efter dessa och du kommer lättare hitta honom eller henne. 

Är det ett speciellt jobb du söker? Eller vissa kunder du hoppas få kontakt med? Definiera vad det är du letar efter, kanske finns det direkt framför näsan på dig? Du visste bara inte exakt vad det var du sökte efter förrän nu. 

There are no comments yet. Be the first to comment.

Lämna en kommentar