Vad borde du jobba med? Använd framgångsformeln

juni 19, 2015 , In: Förändring
1
framgångsformeln

Tänk dig att du vaknar upp varje morgon astaggad på att kliva upp och ta dig an alla dagens uppgifter. Typ så som man kände den 24 december när man var liten, eller på sin födelsedag. Så som du känner morgonen du ska iväg på en underbar resa du längtat efter. Det finns få personen som känner så varje dag, de som har hittat vad de verkligen vill göra i livet. 

Jag läste en bok, tre steg från guldet, och fick där lära mig om en framgångsformel. Denna framgångsformel har varit till stor hjälp för mig, så ta fram papper och penna så ska vi se till att den hjälper dig lika mycket!

Framgångsformeln:

Så nu ska vi ta reda på vad du borde satsa på för att bli framgångsrik och ha ett sånt liv där du gör precis det du älskar – det kommer öka dina chanser att lyckas. 

1. Dela upp papperet i två kolumner och överst på ena skriver du ”Talang” och på den andra skriver du ”Passion”. Därefter radar du upp 1-10 under varje kolumn. 

Talang = Något du är bra på, något du har lätt för – som kan ses om en talang. 
Passion = Något du älskar att göra så du skulle utan problem kunna göra detta gratis under lång tid. 

2. Skriv därefter upp 10 saker du har talang för, och 10 saker du ha passion inför. Du behöver inte skriva dem i ordning. Ta gärna hjälp av vänner och familj som känner dig väl om du fastnar, 10 saker kan vara svårt att komma på.

3. Använd uteslutningsmetoden och stryk från listan de punkter du minst vill göra. Stryk de punkter du känner mindre passion över samt de du inte känner dig lika bra på. Tillslut ska du bara ha en sak kvar i varje kolumn – kombinera dessa och du vet vad du borde göra i livet.

Action!

Vänta inte med att starta något. Har du tankar på en idé eller har du funderat på att söka en viss tjänst. Vänta inte. 

Det som hjälper mig mest när jag funderar över om jag ska prova något, ta chansen, våga, riskera eller orka, är tanken att hur som helst kommer jag ändå bli äldre. 

Tänk dig att du lägger 20 minuter per dag på en viss dröm eller ett visst mål du har. Förstå vilka framsteg du kan ha gjort om ett år, 20 minuter om dagen i ett år det kan du väl ta från dina TV-timmar? Och om du inte lyckas? Det värsta som kan hända är att du står där, har blivit ett år äldre men än inte kommit till skott. Kör igång nu!


signature-elin-tothrive

 

There are no comments yet. Be the first to comment.

Lämna en kommentar