Vill du ha förändring? Tacka ja i en vecka!

november 16, 2015 , In: ChallengeToThrive
5
förändring, SÄG JA säg ja

Jag har tidigare skrivit om att man då och då bör ta en “nej-dag”, “nej-helg” eller i alla fall ett par “nej-timmar”. Det är under dessa timmar eller dagar som du får chans att “komma ikapp” i vardagen. Du får tid att göra allt det där som du så länge skjutit framför dig. Du får tid för dig själv, din familj eller dina intressen. Dessa dagar är otroligt värdefulla om man känner att tid är en bristvara. 

Läs också: Planera in en nej-dag

Det jag insåg var att “komma ikapp” inte riktigt tar en framåt. Det är otroligt skönt att få lite tid men det är inte alls så utvecklande i sig och leder tyvärr inte till någon förändring. Så jag funderade lite på motsatsen. En “ja-dag”.

Säg ja för att få en förändring i ditt liv

Föreställ dig vilka ovanliga, konstiga men också förmodligen väldigt roliga äventyr du skulle få ta del av om du medvetet sa ja till allt framöver.

“Vill du med till affären” JA! Ska ni med på efterfest? JA! Kan vi äta pizza? JA! Går du ut med soporna? JA! Ska vi resa någonstans? JA! En shot till? JA! 


Vi hamnar lätt i samma gamla mönster, gör samma saker varje dag men längtar samtidigt efter något nytt. Denna utmaning underlättar eftersom vi kanske kommer prova nya saker, träffa nya människor eller besöka nya platser.

Regler

– Ha jobb och plugg helt planerat inför denna vecka.
– Ha dina möten, fester, och andra tillställningar bokade i förväg så du vet när du är uppbokad.
– Därefter, tacka ja till precis allting som erbjuds (som du är bekväm med givetvis). Är du på ute på födelsedagsfirande i helgen och någon pratar om efterfest, ja du är på. “Är du på att ta en weekend till London i början på 2016?” Givetvis är du det. “Skulle du vilja skänka 200kr till rosabandet?” ”Mer är gärna” svarar du.

Om chefen ringer och frågar om du kan jobba extra behöver du givetvis inte tacka ja. Om någon frågar om du vill följa med hen hem efter krogen men du inte har lust ska du heller inte tacka ja. Du ska givetvis bara göra sådant som du är bekväm med.

MEN. Ofta tackar vi nej till saker på grund av rädsla, det är dessa du MÅSTE tacka ja till även om du känner dig obekväm. Detta är alltså en utmaning för att få dig några steg utanför din bekvämlighetszon.

Denna veckas ChallengeToThrive:

Boka in din vecka i förväg. Berätta inte för någon att du just nu har en “ja-vecka”, eftersom det kan leda till att de ber dig om saker bara för att du måste säga ja.

Säg ja till allt läskigt och udda. Var inte rädd för att göra de läskiga sakerna, du kommer växa utav det.

Min Ja-vecka

Förra veckan hade jag min ja-vecka – resultat? Det största jag tackade ja till var att gå på melodifestivalen nästa år, ingenting jag vanligtvis skulle tänka mig göra. Andra saker som jag också bejakade var t.ex. en släktmiddag och en utgång med mina vänner – två saker jag förmodligen skulle ha gjort vanligtvis.

Jag kommer definitivt göra denna utmaning snart igen i hopp om att ”behöva” tacka ja till riktigt roliga och spännande äventyr.  


Hoppas du blir tvungen till att tacka ja till ett par riktigt roliga äventyr! 

signature-elin-tothrive

 

There are no comments yet. Be the first to comment.

Lämna en kommentar