Hemligheten för att få bättre förhållande, mer pengar och bättre hälsa

september 16, 2015 , In: Förändring
0
hemligheten så får du bättre förhållande bättre hälsa mer pengar

Om man frågar runt bland människor vad de skulle vilja förändra med sina liv kommer svaren som:

”Jag behöver tjäna mer pengar”
”Mitt äktenskap är olyckligt..”
”Jag behöver gå ner i vikt”

Att ett äktenskap är olyckligt är inte problemet, att vara överviktig är inte heller ett problem, samma sak gäller att inte tjäna tillräckligt med pengar. Det kanske känns som att de vore problem, men faktum är att dessa bara är symptom av problemet – och problemet det är du själv.

Överviktig

Är du överviktig är problemet du och dina vanor. För att få ett annat resultat måste du börja med dig själv, vem måste du bli för att ändra på symptomen?

Tjäna mer pengar

Behöver du tjäna mer pengar är problemet åter du och inte ditt jobb eller något annat. Börja titta på vad du gör av dina befintliga pengar, varför behöver du mer? Vad skulle du då göra av dessa? Oavsett vad svaret blir är problemet fortfarande du, du kan alltid ändra på ditt sätt att spendera pengar eller hitta en lösning på hur du ska tjäna mer. Men problemet är du så fundera på vem du måste bli för att få det resultat du önskar.

Bättre förhållande

Det sista exemplet ”Mitt äktenskap är olyckligt”, är min favorit eftersom svaret på vad som är nyckeln till ett väl fungerande förhållande förvånade mig. När jag lärde mig denna läxa och tog ansvar för mig själv började livet också förändras i den riktningen.

Ett förhållande mellan två personer, oavsett om det är ett kärlekspar, två vänner, en förälder och ett barn, två syskon, kollegor eller vad det nu kan vara, så gäller ett visst procentförhållande mellan dem. Och min gissning skulle givetvis ha varit 50%-50%. Vi möts halvvägs och ger och tar lika mycket, eventuellt att man skulle kunna dra sig till 52%-48% eftersom livet inte alltid är rättvis och någon kan behöva ge lite mer än den får tillbaka.

Men svaret på detta var alltså 100%-0%.

Inte förrän du är beredd att ge 100% och förvänta dig 0% tillbaka kommer du kunna få ett förhållande att fungera.

Om du någonsin ger med förväntningen att få någonting tillbaka, kommer du forstätta förstöra relationen.

Livet är 100% ditt ansvar

100%-0% förhållandet gäller inte bara för att skapa ett bättre förhållande, utan i livet allmänt. Ditt liv är ditt fel helt enkelt. Skyll aldrig mer på politiken, vädret, ekonomin, McDonalds, chefen, dina föräldrar, läraren, sjukvården eller någonting annat. Du är en self-made man eller kvinna och ditt liv är ditt ansvar.

”Alla människor är self-made, men bara de framgångsrika tar cred för det”

Att lära sig detta och inse hur man har 100% ansvar över sitt eget liv, är det absolut viktigaste läxan. När du utvecklas och förändras kommer livet runt om kring dig förändras med dig. Börja med dig.

Läs också: Steg 2 i att förändra ditt liv – ta ansvar över ditt liv.

dont wish it was easier wish you were better dont wish for less problems wish for more skills dont wish for less challenge wish for more wisdom

Gör så här:

DET (hälsan, äktenskapet, pengarna, karriären, etc.) är inte problemet; problemet är DU.
DET kommer bara att bli så stor som DU är.
Om DU jobbar på DET, kommer DET att fortsätta att hindra DIG.
Om DU jobbr på DIG, kommer DET att stiga till samma nivå som den nya DU.
1. Skriv ner en sak du vill ha eller vill ändra på.
 2. Skriv ner 3 sätt du kan förbättra DIG i detta område.
Ta tag i dem redan idag..

Kommentera gärna med frågor här nedan om du inte riktiga kan tänka dig hur 100% verkligen kan vara ditt egna ansvar, det kan vara svårt att ta till sig, speciellt om man gått igenom svåra saker som verkligen har haft att göra med saker utom din kontroll.


Hoppas du blivit inpirerad att skapa förändring i ditt liv. Du har ju faktiskt full kontroll över det eventuella problemet.

signature-elin-tothrive

 

 1. Svara

  ja exakt man ska verkligen ta det i lugn takt eller inte heller för lugn utan lagom för att inte heller tröttna.

  vilket bra inlägg sånt man bör tänka på, och nu i början verkligen för jag har precis inlett ett sambo liv med min kille som jag inte alls varit tillsammans med länge

 2. Svara

  Bra skrivet!

  Sv; ja, jag är super nöjd över mina presenter. Tack ska du ha! 😀

 3. Svara

  Riktigt bra skrivet!

  • Erika
  • september 16, 2015
  Svara

  Där har du en poäng!

  • anlo
  • december 18, 2017
  Svara

  I am my problems, but I am also my solution.

Reply to Erika. cancel