#4 – Vilken uppgift borde jag prioritera?

januari 7, 2016 , In: Få mer gjort på kortare tid
2
Få mer gjort på kortare tid effektiv tidshantering planerin prioritering listor förbered talanger (22)

Igår berättade jag att 20 procent av dina uppgifter står för 80 procent av dina resultat. Här nedan kommer ett tips som hjälper dig se vilka uppgifter du borde prioritera som de övre 20 procenten – eftersom det är dessa uppgifter du verkligen måste få gjort! 

Överväg konsekvenserna 

När du sitter med dina uppgifter och är sugen på att skjuta upp dem, fundera en stund på vilka långsiktiga konsekvenser detta kan ge. Om en uppgift antingen medför stora positiva konsekvenser om den blir utförd eller väldigt negativa konsekvenser om den skjuts upp – då är detta en groda du måste svälja.

Ett långsiktigt perspektiv har visat sig vara viktigare än bakgrund, utbildning, hudfärg, intelligens, kontakter eller vilken annan enskild faktor som helst som är av betydelse för din framgång i arbetslivet och privatlivet.

Långsiktigt tänkande förbättrar kortsiktigt beslutsfattande

Granska din lista med uppgifter, projekt och aktiviteter kontinuerligt och fråga dig själv: ”Vilken uppgift skulle, om jag utförde den på ett optimalt sätt, kunna ha störst positiv effekt på mitt liv?”

Vad det än är som är till störst hjälp för dig, sätt upp det som ett mål, gör upp en plan för att uppnå det och skrid till handling. 


#1 Läs del 1 i denna 19 stegs kurs ”så får du mer gjort på kortare tid”
#2 Läs del 2 i denna 19 stegs kurs ”så får du mer gjort på kortare tid”
#3 Läs del 3 i denna 19 stegs kurs ”så får du mer gjort på kortare tid”

There are no comments yet. Be the first to comment.

Lämna en kommentar