4 enkla steg för att få mer ordning och reda

april 22, 2015 , In: Ordning och reda
0
ordning och reda rensa mejl appar facebook

Har du ordning och reda i din vardag? Du kanske inte är så noga med hur städat det är och kanske inte bryr dig om ordning och reda, men ditt fokus och din koncentration kan tyvärr lida av detta.

Du sitter på jobbet och koncentrerar dig samtidigt som telefonen plingar till. BAM där försvann fokuset och det enda du kan tänka på är ”undra vem det är” och ”det kanske är något viktigt”…

Sociala medier och främst multitasking är något som distraherar oss mycket idag. Dessa bidrar till att man inte är lika fokuserad längre och kan även göra oss stressade.

Uppgift: få mer ordning och reda bland dina mejl, appar, på Facebook och skrivbordet

Så här kommer fyra enkla tips för att få mer ordning och reda vilket underlättar arbetet och håller dig fokuserad. Dagens uppgift tar lite längre tid är 5 minuter men det är väl investerad tid.

1. Mejl

Öppna din mejl, rensa! Ta bort alla onödiga mejl (reklam, spam & gammalt), gör mappar för de mejl du vill spara men det viktigaste av allt: unsubscribe/avanmäl dig till alla reklam-mejl du får från sidor du någon gång handlat på.

2. Appar

Ta fram telefonen, ta bort appar du aldrig använder (skulle du behöva använda den snart, så går den att ladda hem igen). Gör mappar så du får bort alla appar du inte använder dagligen. Gör samma sak på ditt skrivbord på datorn!

datorskrivbord stökigt         städat skrivbord

3. Facebook

Logga in på Facebook. Gå ur en massa grupper om du är medlem i onödigt många, kanske en Köp och sälj grupp räcker? Stäng åtminstone av aviseringarna genom att gå in i gruppen och trycka på ”aviseringar” högst upp i grupp-bilden och sedan klicka i ”av”.

4. Skrivbordet

Gör samma sak med skrivbordet/arbetsplatsen. Rensa alla papper, lägg undan de du behöver spara men inte behöver just nu. Har du många små anteckningar, skriv över alla på ett större papper. Eller varför inte skaffa en anslagstavla för dina papper. Släng pennor som har gått sönder och block som nästan har slut på papper. Du förstår va? Gör snyggt helt enkelt! Du jobber nämligen mycket bättre i en städad miljö.

     inte organiserat skrivbord Fokuserad organiserat skrivbord arbetsplats

Nu kommer du förhoppningsvis inte bli lika distraherad eftersom du nu får mejl mer sällan, Facebook plingar inte till av att någon har återbrukat mera och du har en mer organiserad plats att arbeta/studera på. Att lägga en timme eller två på att få detta gjort underlättar arbetet för en tid framöver.


 

Hoppas du märker skillnaden när du har mer ordning omrking dig, 

signature-elin-tothrive

There are no comments yet. Be the first to comment.

Lämna en kommentar