3 tips för att korta ner en att-göra-lista

december 7, 2015 , In: Planering
4
3 tips för att korta ner en att göra lista att-göra-lista

Börjar din att-göra-lista bli jobbigt lång? Har du så mycket saker du borde göra så du knappt vill titta på listan? Det händer ibland, fler och fler saker läggs på samtidigt som man är för upptagen för att beta av några punkter alls. Här kommer 3 tips som gör din att göra-lista mer bekväm och rolig igen:

3 tips för att korta ner en jobbigt lång att-göra-lista:

1. Tar det mindre än två minuter?

Jag har en lapp på min vägg vid skrivbordet jag alltid sitter vid som lyder ”Tar det mindre än två minuter? -> Gör det nu!” Denna är till otroligt stor hjälp. Den hjälper mig ta tag i alla dessa småsaker som tillslut växer till stora jobbiga saker om man inte ser till att ta itu med dem. Gör så här: Avsätt ungefär en halvtimme denna vecka i din kalender för att få dessa mindre saker gjorda. 

Tar det mindre än två minuter Gör det nu quote att göra lista planering timemanagement

Under denna tid ska du beta av alla saker du borde göra som bara tar några minuter. ”Ställ in cykeln”, ”Boka tandläkartid”, ”Beställ patroner till skrivaren”, ”Planera morgondagen”, ”Fixa disken”, ”Ring en kund” eller vad det nu kan vara. Bara genom att din att-göra-lista blir en aning kortare kommer det kännas som du har mycket mindre saker att ta itu med och den kommer genast kännas lättare.

2. Måste det verkligen stå med på att-göra-listan?

Ibland skriver vi upp saker vi verkligen borde göra och efter en viss tid behöver samma punkt inte vara lika aktuell. Förändringar i företaget, familjen eller skolan kan ha gjort så att samma punkt idag nästan är onödig att göra. Gör så här: Ta fram din att-göra-lista och fråga dig själv ”måste det här verkligen bli gjort?”, är svaret nej – stryk det och släpp det.

3. Måste du göra uppgiften?

Kan det vara så att din partner, din kollega eller ditt barn kan göra vissa av punkterna? Du behöver inte ta på dig allt själv. Har du punkter som någon annan kan göra – delegera vidare dem direkt. Gör så här: Ta fram din att-göra-lista och ställ dig själv frågan ”Kan någon annan göra det här?” är svaret ja – sätt genast igång och delegera uppgiften. 


Ha en fortsatt bra dag! 

 signature-elin-tothrive

 1. Svara

  Hej.
  Tack för en kort och bra action lista för att få koll på listskrivandet . Det är roligt att fler och fler upptäcker hur skönt det är att få koll på alla todos, både i jobbet och i privatlivet.
  Jag tog din första punkt till hjärtat ”Gör det nu!” och skriver direkt ett svar, och tipsar om sidan saveyourday.com/tips där vi samlat tips och idéer kring effektiv listskrivning.
  /Linus

   • Tothrive
   • december 15, 2015
   Svara

   Hej Linus.
   Skriv gärna upp dig på vårt nyhetsbrev om du vill ha fler liknande tips.
   Tack för din kommentar och ditt tips. Jag gillar er hemsida, kommer definitivt kika in där för tips om planering och strukturering.
   God jul!

Lämna en kommentar